WILLIAMSON BROTHERS – WILLIAMSON BROTHERS

Artiest info
Website
 

Label: Dial Back Sound
distr.: Sonic RendezVous

Blake Williamson is een Amerikaanse multi-instrumentalist uit Birmingham, Alabama die op gitaren, drums, piano en blaasinstrumenten speelt en daarenboven ook nog eens zingt bij het indie rockduo ‘Williamson Brothers’ waarin zijn broer Adam Williamson naast het zingen ook het bespelen van gitaren en basgitaar voor zijn rekening neemt. Dat samen musiceren deden de broers al van kindsbeen af in de bands ‘Vesper’ en ‘Black Willis’, twee lokale groepjes en ze waren ook actief als bassist en drummer bij de rock’n’roll-formatie ‘Lee Bains III & The Glory Fires’ rond Lee Bains, de voormalige zanger-gitarist van de rock’n’roll-groep ‘The Dexateens’.

Blake en Adam debuteren nu op hun midden juni uitgebrachte studioalbum dat simpelweg “Williamson Brothers” werd genoemd. Daarop staan negen indie rocknummers die door de broers samen werden gecomponeerd. De andere muzikanten die aan de opname van deze plaat in Water Valley, Mississippi hebben meegewerkt zijn ‘Drive-By Truckers’-bassist en albumproducer Matt Patton, ‘Drive-By Truckers’-toetsenist Jay Gonzales op piano en synthesizers en backing vocalisten Will Griffith en Schaefer Llana die ook optrad als opname-ingenieur.

Al van bij het begin van dit album wordt er stevig de beuk ingegooid met gitaarrocker en eerste single “Take Back The Summer”. “I Hate It Here” is daarna heel wat rustiger, ondanks de directe harde boodschap die ze in deze song hebben gestopt over jongeren in een zinloos bestaan. Echt veel belang aan de songteksten wordt er niet besteed want de broers vinden dat er in deze moeilijke tijden veel meer nood is aan complexloze rock’n’roll-muziek die voor verstrooiing en afleiding zorgt.

De ‘Williamson Brothers’ leveren dit velvuldig op deze plaat met songs als “God For Government”, “Pressure’s On”, “Pass The Blame”, “This War” en het punkerig rockende “Kick And Scream”. Er zijn echter ook enkele momenten van verpozing te horen op dit album met melodieuze ballads als “Avenue H” en “Pass The Blame”, een heuse pianoballad. Als afsluiter reserveerden de broers een indie rocksong met het nummer “Losin’ Faith”. Het geheel van dit debuutalbum van de ‘Williamson Brothers’ klinkt behoorlijk rauw en ‘straightforward’, maar dat de broers zich goed hebben geamuseerd tijdens de opname van deze plaat kan in zowat elke van de negen tracks gehoord worden.

(valsam)